Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Εδώ στην Excell πιστεύουμε ότι μόνο με τη συστηματική παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που εξυπηρετούν τις ανάγκες σας, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη και μακροχρόνια σχέση μαζί σας. Ποτέ δεν σταματούμε να καινοτομούμε και να εφευρίσκουμε προϊόντα  φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και αποδοτικά για την τσέπη σας.

Νοιαζόμαστε εξίσου για το περιβάλλον μας, καθώς χωρίς ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, θα ήταν δύσκολο για οποιαδήποτε επιχείρηση να επιβιώσει, πόσο μάλλον να ευδοκιμήσει. Ως εκ τούτου, η περιβαλλοντική ανησυχία είναι και θα είναι πάντα μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων μας και να συμμορφώνονται με τις κοινωνικές απαιτήσεις συμμόρφωσης, έχουμε φθάσει τα εξής πιστοποιητικά των διεθνών προτύπων:

  • Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO14001
  • Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO9001

Τα προϊόντα μας

Η EXCELL με οικολογική συνείδηση έχει προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων από τις μπαταρίες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση τους.

Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, η EXCELL αφαίρεσε τον υδράργυρο και το κάδμιο από όλες τις μπαταρίες οικιακής χρήσης (AAA, AA, C, D και 9V), εισάγοντας την πρώτη μπαταρία χωρίς καθόλου προσθήκη υδραργύρου (0% mercury & cadmium added).

Επίσης η EXCELL δραστηριοποιείται στη συλλογή, το χειρισμό και την ανακύκλωση εξαντλημένων μπαταριών. Στην Ελλάδα ως μέλος της εταιρείας Ανακλυκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στήλων (ΑΦΗΣ ΑΕ) σύμφωνα με την Ευρωπαικη οδηγία.

Η συσκευασία μας

Η EXCELL στις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες συσκευασίες χρησιμοποιεί χαρτόνι 100% ανακυκλώσιμο, στην προσπάθεια για την εξάλειψη απορριμμάτων και τα μελάνια που χρησιμοποιεί για την εκτύπωση δεν περιέχουν καθόλου βαρέα μέταλλα.

Διαδικασία παραγωγής

Η EXCELL συνεχίζει να μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας παραγωγής της. Έχουμε ενεργήσει προληπτικά όσον αφορά την αλλαγή των διεργασιών και διαδικασιών παραγωγής, εφαρμόζοντας το λεγόμενο «ασφαλές και κλειστό περιβάλλον παραγωγής» (secure and closed manufacturing environment) ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επίδρασή μας στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, περιλαμβάνοντας τη λήψη μέτρων για τη μείωση των απορριμμάτων και εξερχόμενων αποβλήτων στις χωματερές.